сряда, 2 март 2016 г.

Темата ни за м. Април

Земята - нашият дом

Пролет, Великден 



Торбичка за най-малките до 3г От 7ми до 25ти март - Предварителна продажба, плащане с банков превод или PayPal. Може да поръчате на цена 20лв От 1ви до 25ти април - Редовна цена. Плащане с банков превод, PayPal или наложен платеж. Цена 25лв
  1. Ръчно изработена играчка - Земя
  2. Историята за Великден
  3. Карти на тема “Пролет” (5 бр ) - за обогатяване на речника
  4. “Сложи опашката на Зайчето”
  5. Монтесори дискове за сглобяванe
  6. Кубчета от дърво с планети от Слънчевата система (4 кубчета в комплект)


Инфо какво можем да правим ежедневно, за да е по-чиста Земята.

Всичко това в практична торбичка от плат, която става на раничка.


Кутия 3-6г От 7ми до 25ти март - Предварителна продажба, плащане с банков превод или PayPal. Може да поръчате на цена 25лв От 1ви до 25ти април - Редовна цена. Плащане с банков превод, PayPal или наложен платеж. Цена 30лв
  1. Пролетен пъзел (картинка, разделена на 6 части)
  2. Скрий яйчицата- полянка с яйчица, които се покриват с EVA цветя
  3. Направи си сам книжка - "Слоевете на Земята"
  4. "Боядисай яйчице" - дървено яйце (+ упътване как да изработите поставка от ролка от тоалетна хартия. Рецепта за домашни бои и лепило)
  5. Направи си сам - висяща въртележка "Слънчевата система"
  6. Карти с планетите от Слънчевата система
  7. Учебно/контролно табло "Слънчева система"
  8. Щастливата Земята (Как се събират разделно отпадъците. Какво означава "Рециклиране")
  9. Червена боя за яйца + описание как се боядисва с природни материали. Как се рисува с восък (пастел)
  10. Историята за Великден
Инфо какво можем да правим ежедневно, за да е по-чиста Земята + упътване, печатни материали

Кутия 6-9г
От 7ми до 25ти март - Предварителна продажба, предварително плащане с банков превод или PayPal. Може да поръчате на цена 25 лв. От 1ви до 25ти април - Редовна цена. Плащане с банков превод, PayPal или наложен платеж. Цена 30 лв
  1. Слънчева система - филцова основа
  2. карти с планетите
  3. Слоевете на Земята - направи си сам книжка
  4. Учебно/контролно табло Слънчевата система
  5. Пъзел с числа върху дървени шпатули
  6. "Историята за Великден”
  7. Лунно и слънчево затъмнение - Табло -схема.
  8. Експеримент - Слънчево/лунно затъмнение.
9. Щастливата Земята (Как се събират разделно отпадъците. Какво означава "Рециклиране") 10. Декорация на стиропорено яйце ( с креп-хартия и домашно лепило)
11. Червена боя за яйца + описание как се боядисва с природни материали. Как се рисува с восък (пастел)
Инфо кои са най-честите замърсители на планетата, какво можем да правим ежедневно, за да е по-чиста Земята + упътване, помощни материали, печатни материали

Ние, от екипът на Знайко Занимайко, не само обичаме да се занимаваме заедно с децата си. Привърженици сме на метода на Мария Монтесори и нейната философия, от където черпим идеи и вдъхновение. Стараем се да включваме Монтесори материали или техни алтернативи в нашите комплекти за занимания. С темата за м. Април поставяме началото на "Колекцията на Знайко". Във всяка кутия, всеки месец ще има по един елемент от един голям комплект - започваме с "Карта на Света". В кутията за м. Април ще намерите основата от светлосин филц с размери 45/70см. В кутията за месец май ще има един континент и най-често срещаните там животни.

Да направим научаването неусетно, забавно, интересно! Вашите помощници - Ива и Силвия

2 коментара:

  1. Честно казано, ако трябва да оставя някаква оценка бих ви похвалила за ентусиазма и идеите, които осъществявате, но ....първият месец торбичката беше 20лв с отстъпка първите дни от 5лв. Вторият месец вдигате цената и става 25лв с отстъпка от 5 лв за първите дни на поръчка. Честно казано...мислех пак да я поръчам, въпреки, че за 20лв торбичката за месец април е направо....кубчетата ни с планети / две от тях / бяха разлепени, всеки може да си принтира разни истории за празниците, 5 картички, които просто май запълват бройката ....както и да е . И сега вече виждам, че за месец май отстъпката не е за определен период, а само първите 100 поръчки. Ами...всичко добро ви желая и успех, но ние вече няма да я поръчваме. За тези парички има доста образователни играчки или часове в Монтесори занимални.
    Пиша това си мнение единствено, за да ви е от полза, защото понякога освен похвали и отрицителните коментари от клиенти дават положителна насока на работа.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Благодарим за вашето мнение и оценка! Всяко едно мнение е важно за нас.
    В тази връзка съвсем скоро ще има и анкета, с която да добием по-ясна представа какви са очакванията към нашите продукти.
    В момента се опитваме да предложим нов продукт, който вече съществува в доста държави. В същото време ние сме две майки, които имат свое виждане и разбиране за различните теми и занимания. Разбираме и това, че всеки родител има различни виждания и принципи за образователният процес на своето дете. Може би ще сме прави, ако кажем, че колкото родители, толкова и различни мнения и изисквания ще има към нас. За съжаление няма как да отговорим на всички очаквания.
    Първият месец беше промоционален, с цел да запознаем родителите и децата с нашият продукт. Всичко беше изработено на ръка от две майки. Просто направихме занимания, каквито правим за нашите собствени деца, за да улесним някои родители. В интерес на истината не очаквахме такъв интерес и това наложи някои промени, които ни се струват положителни. Заниманията в следващите теми бяха подготвени по-професионално, от чисто естетична гледна точка. Няма как на ръка да изработим съответните карти и табла и да имат такъв вид. Това са учебни материали, които остават и могат да се ползват многократно през годините. Много различно, от това да се направи еднократна апликация или творческо занимание. Ние се опитваме да се придържаме към принципите и фолософията на др. Мария Монтесори и да предоставим един продукт, които има за цел не просто да представи някаква информация под формата на творчески проекти. Идеи за такива проекти добавяме в нашият месечен бюлетин (това е също е огромна работа по намиране, избиране и представяне на информация по съответната тема). Защото темите, които разгледахме до сега са толкова обширни, че не биха могли да се развият докрай в никоя кутия. Нашата цел не е и такава. Целта ни е, да отворим прозорец за детето, да му покажем основните неща и след това да предоставим възможност на всеки родител да представи и доразвие темата спрямо собственото си дете. Защото всяко дете е уникално, намира се в различен период, има различни интереси и начин на учене. Ние не обичаме да слагаме всички деца в шаблон (да им дадем апликация, занимание, рисунка... която да бъде в някакви граници-определени от нас). Би било обида за индивидуалността, креативността и съвършенството на детето. Тези картинки от торбичката за месец Април не са с цел "да запълнят бройката". Детето в този период се намира в интензивен процес на развитие на езика. Целта е обогатяване на речника на детето. Тези карти се представят по определен начин, работи се заедно с детето, към всяка картинка за задават въпроси, чисто сензитивно те изиграват своята роля в обучителният процес. Възможно е да има разлепени кубчета или липсващ елемент, все пак ние изработваме всички материали на ръка. И не сме професионални работници, а просто две майки с голям ентусиазъм и желание да помогнат на други майки в развитието на децата. Винаги когато има проблем от такъв характер, моля свържете се с нас и ще намерим решение-ще ви изпратим допълнително материали, или ще ги подменим.
    И не на последно място искаме да ви помолим да гледате на нас като на майки, а не като на фирма. Ние правим това което и вие-отглеждаме децата си, опитваме се да им дадем най-доброто, от това което можем, имаме ангажименти в дома и семейството, също както и вие. И в същото време се опитваме да правим комплекти със занимания и за други деца ( в последните два месеца, основно за другите деца. Поради неочаквано големият интерес и поръчки, нашите деца останаха без занимания, за да сме коректни и да изпълним дадените обещания).
    Обещаваме да вземем всяко мнение в предвид и да се променяме спрямо очакванията на децата. Защото нашата цел не е печалба или бизнес, а едно по-осъзнато и по-добро поколение, в което да живеят и нашите деца.

    Искрено ваши
    Ива и Силвия

    ОтговорИзтриване